מרק דלעת ברוטב קוקוס ריחני

מרק חם ועשיר בניחוח אקזוטי

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מרק דלעת ברוטב קוקוס ריחני
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1/2 ק"ג דלעת
  • 2 בצלים בינוניים
  • 1/2 כוס חלב קוקוס
  • 1 פלפל אדום חריף טרי בינוני
  • 2 כפות שמן תירס
  • 50 גרם חמאה
  • 1 שמנת מתוקה
  • 100 גרם פתיתי גבינת פרמז’ן
  • 1/2 1 ליטר נוזל ירקות או מים
  • קורט סוכר
  • קורט מלח
  • קורט אגוז מוסקט
  • קורט פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:

אופן הכנה:

1. מחממים בסיר בינוני את השמן והחמאה ומוסיפים את הבצל כשהוא חתוך לקוביות. מאדים במשך 7 דקות עד שהבצל מקבל צבע שקוף.
2. חותכים את הדלעת לקוביות, מוסיפים לסיר וממשיכים לאדות מספר דקות.
3. מוסיפים לסיר את חלב הקוקוס ואת הנוזלים, מורידים לאש קטנה ומבשלים למשך 30 דקות.
4. מוסיפים את התבלינים ואת הפלפל האדום (ללא גבעול וגרעינים) ומבשלים 5 דקות נוספות.
5. בעזרת מטחנה ידנית טוחנים את תכולת הסיר עד קבלת מחית קטיפתית.
6. יוצקים את השמנת לקערה קטנה, מוסיפים לה שתי מצקות מהנוזל שבסיר, מערבבים כדי להשוות את הטמפרטורה, מוסיפים את השמנת לסיר ומערבבים היטב. מוסיפים את פתיתי הפרמז’ן ומגישים חם.

ניתן להוסיף לכל צלחת קוביות דלעת בקרמל:
• 1 כוס קוביות דלעת
• 1/2 כוס סוכר
• 1/4 כוס מים
מרתיחים בסיר את המים והסוכר, מכניסים את קוביות הדלעת ומבשלים עד שמתקבל סירופ קרמל וקוביות הדלעת מתרככות.

הערה: אין להרתיח את המרק שנית
דרג: