מרק דלעת

מרק עשיר וסמיך על בסיס שמנת. מבשלים, טוחנים ומגישים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מרק דלעת
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 6-8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 בצלים גדולים קצוצים
  • 4 כפות שמן זית
  • 5 שיני שום
  • 1 ק"ג דלעת מקולפת
  • 1/2 ק"ג תפוחי אדמה מקולפים
  • מים או ציר ירקות
  • 1 מכל שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן
  • קורט אגוז מוסקט טחון
  • מלח
  • פלפל גרוס גס לפי הטעם
  • 200 מ"ל קרם פרש "השף הלבן"
  • 2-3 בצלים ירוקים קצוצים

אופן הכנה:

אופן הכנה:
1. מטגנים בסיר את הבצל בשמן זית, מוסיפים את השום, הדלעת ותפוחי האדמה וממשיכים לטגן.
2. מוסיפים את המים או ציר ירקות עד ל-2 ס"מ מעל גובה הירקות ומביאים לרתיחה.
3. מבשלים עד שהדלעת רכה.
4. מוסיפים את השמנת לבישול.
5. מעבדים את המרק במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק.
6. במידה ומתקבל מרק סמיך מדי ניתן לדלל ע"י הוספת נוזלים.
7. מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל לפי הטעם.
8. מגישים עם כף קרם פרש ובצל ירוק קצוץ.
דרג: