מרק דגים, ירקות ופרנו

מרק דגים מנצח, שמתאים לימי החורף ומלא בבריאות

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מרק דגים, ירקות ופרנו
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 350 גרם פילה דג אמנון או נסיכת הנילוס נקי מעצמות עור וגידים
  • 1 בצל בינוני
  • 2 מקלות סלרי אמריקאי
  • 2 גזרים בינוניים
  • 2 קישואים קלופים בינוניים
  • 2 שיני שום
  • 1/2 קולרבי קלוף
  • שמן זית
  • 2 חופני פטרוזיליה קצוצה
  • יין לבן
  • 2 לימונים צהובים
  • פלפל אנגלי
  • עלה דפנה
  • כף קמח לבן
  • מלח
  • פרנו
  • חמאת תנובה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. חותכים לקוביות קטנות את הדג, הבצל, הסלרי, הגזר, הקישואים והקולורבי.
2. מחממים 2 כפות שמן זית בסיר כבד ומטגנים את כל הירקות ביחד כ- 10 דקות תוך ערבוב.
3. מוסיפים את הדג עם 2 חופני פטרוזיליה קצוצה, 1/3 כוס יין לבן, חצי לימון סחוט, גרגירי הפלפל אנגלי ועלה דפנה. צולים עוד כ-3 דקות.
4. מוסיפים מים קרים בגובה של 4 ס"מ מעל גובה התבשיל ו- 5 קורט מלח. מרתיחים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 25 דקות תוך ערבוב קל.
5. את הקמח מערבבים בצלוחית עם מעט מים, מערבבים ומוסיפים למרק.
6. מוסיפים לסיר כף פרנו.
7. מערבבים היטב ומבשלים לעוד 10 דקות. מוציאים את עלה הדפנה.
9. מעבירים לקעריות הגשה, מעל כל מנה מגרדים בפומפיה דקה מעט גרידת לימון ומוסיפים קוביה קטנה של חמאה. מגישים חם.



 
דרג: