מרק גספצ׳ו עם משקה סויה תנובה

מרק קייצי ומרענן שמכינים בבלנדר בכמה דקות

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: אורלי כהן בעלת הבלוג "חיים וטעים"

דרג:
מרק גספצ׳ו עם משקה סויה תנובה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 6-8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 לחמנייה מקמח מלא, רצוי מאתמול-שלשום
  • 1 מלפפון, לא קלוף, אך נקי מגרעינים
  • 0.5 פלפל ירוק חריף (או פחות)
  • 0.25 בצל סגול
  • 1-3 שיני שום
  • 400 גרם עגבניות מרוסקות
  • 3 כוסות מיץ עגבניות
  • 0.5 כוס משקה סויה במתיקות מופחתת תנובה
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות חומץ יין
  • 1 כפית מלח
  • פלפל גרוס
  • להגשה:
  • קוביות קרח
  • כפית קצף של משקה סויה במתיקות מופחתת תנובה
  • פלפל צ'ילי גרוס
  • שמן זית
  • עלה כוסברה או מקל סלרי

אופן הכנה:

אופן הכנה:
את המרק הזה מכינים בבלנדר.
1.ראשית נטחן את הלחמנייה לפירורים.
2.נוסיף את הירקות ונפעיל את הבלנדר.
3.נוסיף לאט לאט את העגבניות המרוסקות ולבסוף את מיץ העגבניות, משקה סויה במתיקות מופחתת תנובה, החומץ והתבלינים.
נטעם ונתקן תיבול.
4.נפעיל שוב את הבלנדר ונוסיף את השמן בזרזיף דק. נכניס למקרר לצינון ופתיחת טעמים למספר שעות לפני ההגשה.

הגשה:
נמזוג מהמרק לספל או קערית. נוסיף קוביית קרח, מעט קצף של משקה סויה תנובה (מקציפים עם מקציף ידני או במקציף של מכונת הקפה), נעטר בשמן זית ומעט פלפל קצוץ
דרג: