מרק גספצ'ו עגבניות וקצ'קבל

מתכון להכנת מרק עגבניות קר השאוב מן המטבח הספרדי, בתוספת גבינת קצ'קבל וטבסקו

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מרק גספצ'ו עגבניות וקצ'קבל
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 5 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1/2 פלפל ירוק
  • 3 עגבניות בשלות
  • 1/2 פלפל אדום
  • 1/4 בצל סגול
  • 1 מלפפון בינוני קלוף
  • 1 שן שום
  • 1 כפית חומץ אורז
  • קורט מלח גס
  • קורט פלפל לבן גרוס
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 כפות גבינת "גלעד - קצ'קבל" של תנובה, מגורדת דק
  • קצח
  • טבסקו

אופן הכנה:

הכנה:
1. חוצים את העגבניות וסוחטים מעט כך שרוב הגרעינים יצאו.
2. מעבירים את הפלפלים, הבצל, המלפפון, השום, החומץ מלח והפלפל הגרוס למעבד מזון וטוחנים למרקם חלק.
3. ממשיכים בטחינה לעוד דקה תוך זילוף 3 כפות שמן זית, מוציאים לקערה ומקררים.
4. מחלקים מהגספצ'ו הקר אל ספלונים קטנים, מעל כל מנה קורט של גבינת קצ'קבל, קצח וטיפה של טבסקו, מגישים קר.
 
דרג: