מרק גונדי - קציצות בשר עם מרק חמצמץ

מרק 'גונדי'- קציצות בשר עם מרק חמצמץ

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מרק גונדי - קציצות בשר עם מרק חמצמץ
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ בשרי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: 6

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לכדורי בשר:
  • 500 גר' הודו אדום טחון
  • 2 בצלים בינוניים מגורדים בפומפייה
  • 3/4 כוס אורז פרסי / חצי כוס פירורי לחם
  • כורכום
  • כמון
  • מלח
  • למרק:
  • 2 ליטר מים חמים (בערך, אפשר פחות אם רוצים מרק סמיך יותר)
  • 1 בצל
  • 4 כפות שמן לטיגון
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות
  • מלח
  • כורכום
  • כמון
  • 2 גבעולי כרפס עם העלים
  • 2 כדורי לימון אמני (לימון שחור)

אופן הכנה:

לכדורי הבשר:
  • לגרד בצל, להניח בקערה עם הבשר.
  • לתבל ולהוסיף אורז או פירורי לחם. ללוש היטב את העיסה. אם היא רכה מידי להוסיף עוד פירורי לחם.
  • ליצור כדורים בידיים רטובות (כדורים בקוטר 4 ס"מ)
למרק:
  • לטגן את הבצל בשמן עד שיהיה שקוף, להוסיף תבלינים ואז מים.
  • להוסיף תפוחי אדמה חתוכים לקוביות, את כדורי הבשר, כרפס ולימון.
  • להרתיח על אש גבוהה. כשרותח להנמיך ולבשל על אש נמוכה במשך 45 דק'.
  • יש לשים לב שהמרק צריך לבעבע כל הזמן.
  • מגישים חםםםם על אורז בסמטי לבן או על מצע קוסקוס.

 

דרג: