מרק בצל פשוט

מרק בצל פשוט וטעים בעשר דקות עבודה. לשדרוג סופי אפשר להוסיף מעט גבית פרמזן או קרוטונים פריכים

מאת: אתי אטיאס \

מקור מתכון: אתי אטיאס

דרג:
מרק בצל פשוט
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 4

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 בצלים בינוניים (או אחד גדול ועוד שניים בינוניים)
  • קובייה קטנה חמאה (אם רוצים פרווה מוותרים על החמאה)
  • מעט שמן זית
  • מים רותחים (קומקום שלם)
  • מלח
  • פלפל שחור
  • אבקת מרק בצל לפי הטעם

אופן הכנה:

1. ממיסים חמאה ושמן זית בסיר בינוני ומוסיפים את הבצל. נותנים לבצל להתאדות לאט ומאדים עד רכות ושקיפות, תוך כדי ערבוב.
2. כאשר הבצל רך ושקוף מוסיפים את התבלינים.
3. שופכים לתוך הסיר את המים הרותחים ומבשלים את המרק על אש קטנה. מתקנים טעמים אם צריך.
4. ניתן להכין עם יותר בצל או פחות בצל לפי טעמכם.
 

דרג: