מרק בצל עם פתיתי גבינה למרק

בואו לחגוג את בוא הסתיו עם מרק בצל עשיר המוגש עם פתיתי גבינה מותכת

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מרק בצל עם פתיתי גבינה למרק
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 שקית פתיתי עמק מסדרת השף הלבן
  • 5 בצלים בינוניים חתוכים לרצועות דקות.
  • 4-5 כוסות נוזל ירקות שהוכן מבעוד מועד (מרק מסונן)
  • 3 כפות חמאת תנובה או שמן זית
  • ½ כוס וורמוט לבן או יין לבן חצי יבש
  • קורט מלח
  • קורט פלפל
  • 4-5 יחידות צנימים רצוי גדולים
  • 1 כפית קמח

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מחממים בסיר את שמן הזית חמאת תנובה ומאדים את הבצל עד השחמה.
2. מוסיפים את הסוכר ואח"כ מוסיפים את הקמח.
3. יוצקים את הנוזל כאשר הוא קר ומביאים לרתיחה במשך ¾ שעה.
4. מוסיפים את המלח והפלפל לפי הטעם.
5. לקראת סוף הבישול מוסיפים את היין או הוורמוט.
6. מניחים בתחתית המרקייה את הצנימים ומפזרים עליהם  את פתיתי הגבינה.  יוצקים מעל את נוזל המרק ומגישים.
 
דרג: