מרק בצל משובח

מרק בצל משובח, טעים עמוס בקרוטונים וגבעה ענקית של גבינת קשקבל מגורדת. מתאים לימי החורף הקרים.

מאת: ליאת אמסילי

דרג:
מרק בצל משובח
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 70 גרם חמאה
  • 4 בצלים לבנים גדולים חתוכים לפרוסות דקות.
  • 3 בצלים סגולים גדולים חתוכים לפרוסות דקות.
  • 5 בצלצלי שאלוט חתוכים לפרוסות דקות
  • 1 כוס יין קידוש אדום
  • 4 ענפי תימין
  • 3 ליטר מים
  • 3 כפות קמח להסמכה
  • מלח, פלפל שחור, אבקת מרק בצל לפי הטעם
  • גבינת קשקבל מגורדת להגשה
  • לקרוטונים:
  • 8 פרוסות חלה חתוכה לקוביות
  • 1/2 כוס שמן זית
  • תימין, אורגנו מלח ופלפל

אופן הכנה:

1. ממיסים בסיר את החמאה ומוסיפים את הבצלים. מאדים על אש נמוכה כחצי שעה תוך כדי ערבוב, מוסיפים את הקמח והיין ומערבבים. 
2. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מתבלים בתבלינים ומוסיפים את התימין. מבשלים עוד כחצי שעה ומכבים את האש.

קרוטונים:
1. שמים בקערה את קוביות החלה ומוסיפים את השמן והתבלינים. מערבבים ומספיגים היטב את השמן בחלה.
2. מעבירים לתבנית ומייבשים בחום של 100-80 מעלות עד להשחמה.
 
דרג: