מרק בצל מוקרם

מרק בצל מוקרם, מנה ראשונה כיפית וטעימה בעיקר בימי חורף קרים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מרק בצל מוקרם
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 6-7

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 6 בצלים גדולים
  • 4 כפות שמן זית
  • 3 כפות קמח
  • 2 ליטר מים
  • כוס יין לבן יבש
  • מלח
  • פלפל
  • אבקת מרק בצל
  • גביע קצפת צמחית פרווה לבישול
  • באגט או לחמניה מאורכת (אפשר ישן)

אופן הכנה:

  • קולפים ופורסים את הבצלים.
  • מחממים את שמן הזית בסיר גדול ומוסיפים את הבצל.
  • מטגנים על אש נמוכה מאוד כרבע שעה, עד שהבצל מתרכך, מערבבים מידי פעם.
  • מגביהים את האש, מוסיפים את הקמח ומערבבים. מוסיפים תוך כדי בחישה את היין ומקפידים שלא יהיו גושים.
  • מבשלים כ-3 ד' על אש גבוהה תוך כדי עירבוב ומוסיפים בזרם דק את השמנת פרווה.
  • מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח, פלפל ואבקת מרק. מנמיכים את האש ומבשלים כ-40-50 דקות.
  • *מאד טעים להוסיף למרק פרוסות קלויות של באגט או קרוטונים



     
    דרג: