מרק בצל בסגנון גיאורגי

מרק בצל מנחם ומשביע מתוך המסורת הקולינרית הגיאורגית

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: שפית ליטל ארזי \

צילום: שפית ליטל ארזי \

עיצוב: שפית ליטל ארזי

דרג:
מרק בצל בסגנון גיאורגי
חלבי

כמות מנות: 5 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 7 בצלים
  • 1 כף מלח
  • 1 כף קמח
  • 3 ענפי טימין
  • 1 ענף רוזמרין
  • 1/2 כפית פלפל לבן
  • 8 כוסות מים רותחים
  • 2 כפות אבקת מרק בצל (ניתן להחליף בכף קמח)
  • 2 כפות רכז רימונים
  • 1/2 כף סוכר חום
  • לברוסקטת הגבינה:
  • 1 בגט חתוך לפרוסות
  • גבינת חמד 16% תנובה
  • מעט כוסברה יבשה
  • פתיתי עמק למאפים "השף הלבן"

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. יש לקלף את הבצלים, לחתוך לחצי, ולפרוסות דקות.
2. על מחבת גדולה וחמה, יש להניח כ-1/3 מכמות הבצל, להוסיף ככף שמן ולערבב היטב. כאשר הבצלים מתרככים ומקבלים גוון זהוב יש להוריד את תכולת המחבת לקערה. לחזור על הפעולה עם יתר הבצל.
3. בסיר בינוני יש להניח את הבצלים שקרמלנו ולהוסיף את המלח, קמח, אבקת מרק בצל, רכז הרימונים, הסוכר, טימין ורוזמרין ולערבב היטב. להוסיף מעל את המים הרותחים ולערבב. יש להגיע לרתיחה על אש גבוהה ואז להוריד לאש הנמוכה ביותר, ולבשל כ- 45 דקות.
4. לפני הגשה- יש לפורר על פרוסות הבאגט את גבינת החמד, עליה את הכוסברה היבשה ומעל לפזר את פתיתי העמק. לאפות בתנור/ טוסטר עד שהגבינה מבעבעת ומקבל גוון זהוב.
5. הגשה- בתוך צלחת עמוקה, יש למזוג מצקת מן המרק ולהניח מעל פרוסת באגט.
דרג: