מרק בצלים ערמונים עם עדשים

מרק בצלים ערמונים עם עדשים

מאת: דליה כהן-פירגה

דרג:
מרק בצלים ערמונים עם עדשים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 15 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • מצרכים:
  • כף חמאה
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 3 בצלים אדומים פרוסים
  • 3 בצלים לבנים גדולים פרוסים
  • 2 כפות קמח רגיל
  • 1/4 כוס גריסי פנינה
  • 1/2 1 כוסות עדשים ירוקים
  • כוס יין לבן שיש לכם בבית
  • 3 עלי פטרוזיליה שלמים
  • שקית ערמונים בוואקום
  • כפית אבקת מרק בצל
  • 1/4 כפית כמון או חוויאג' למרק
  • 2 כפות אבקת מרק תיבול ירקות שורש
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1.שמים בסיר מרק בקוטר 24 ס"מ ובעומק 13 ס"מ, כף חמאה+2 כפות שמן קנולה
2. מוסיפים 3 בצלים אדומים פרוסים
3. מוסיפים 3 בצלים לבנים גדולים פרוסים
4. מאדים על להבה קטנה את הבצלים הרבה זמן ובסבלנות (אפילו 30 דקות) עד שמתקרמל. המכסה מכוסה חלקית ומדי פעם בוחשים
5. מוסיפים לסיר:
2 כפות קמח רגיל ומערבבים היטב עד שלא יהיו גושים
1/4 כוס גריסי פנינה
1/2 1 כוסות עדשים ירוקים
ושקית ערמונים חתוכים לפרוסות
6. מערבבים שתי דקות
7. ממלאים את הסיר 3/4 מגובהו במים ומוסיפים:
כוס יין לבן שיש לכם בבית
כמה עלי פטרוזיליה שלמים ומי שרוצה יוסיף גם את השורש
מרתיחים ומנמיכים להבה
8. מוסיפים:
כפית אבקת מרק בצל
2 כפות אבקת מרק תיבול ירקות שורש
מלח ופלפל שחור להשלמת הטעמים
9. מבשלים כשעה וחצי על הלהבה הכי קטנה 
10. אם המרק מאד סמיך מוסיפים מים רותחים
11. לקראת סוף הבישול מוסיפים כמה קישואים חצויים ובטטות חתוכות גס וממשיכים לבשל עד שיתרככו
 
דרג: