מרק בטטה, תפוחי אדמה וארטישוק ירושלמי בשמנת

מרק עשיר ומפנק שיעשה לכם את הלילות הקרירים לנעימים במיוחד

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: בני סיידא

דרג:
מרק בטטה, תפוחי אדמה וארטישוק ירושלמי בשמנת
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 6

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 80 גרם חמאת תנובה
  • 4 כפות שמן
  • 3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות
  • 500 גרם ארטישוק ירושלמי קלוף ופרוס
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 4 שיני שום כתושות
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית סוכר
  • אגוז מוסקט מגורר
  • 7-6 כוסות מרק ירקות צח
  • 1 מיכל שמנת עמידה לקצפת 38% מסדרת השף הלבן
  • להגשה:
  • עירית קצוצה
  • 2 גביעי שמנת של פעם אורגינל

אופן הכנה:

1. ממיסים בסיר כבד חמאה ושמן, מוסיפים את כל הירקות מתבלים במלח, פלפל, סוכר ואגוז מוסקט. מאדים על אש בינונית בסיר מכוסה 10 דקות. בוחשים מדי פעם.
2. מוסיפים את המרק הצח, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה עד שהארטישוק הירושלמי רך. מרסקים את המרק בבלנדר ידני או במעבד מזון, מוסיפים את השמנת ומביאים לסף רתיחה. טועמים ומשפרים תיבול.
3. מגישים חם עם כף שמנת של פעם מעל ועירית קצוצה.


 
דרג: