מרק בטטה עם פטה כבשים

מרק סמיך ועשיר בטעמים עם נגיעות גבינת פטה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מרק בטטה עם פטה כבשים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 5 בטטות בינוניות
  • 1 בצל לבן בינוני
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 ענפי מרווה
  • 1 כוס חלב תנובה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • אגוז מוסקט
  • 150 גרם גבינת פיראוס פטה כבשים של תנובה מגורדת בפומפייה גסה
  • קרוטונים
  • 1 בצל ירוק, חתוך לטבעות דקות

אופן הכנה:

1. מקלפים את הבטטות וחותכים לפרוסות גסות, את הבצל הלבן מקלפים וחותכים לקוביות קטנות.
2. מוסיפים לסיר בישול 2 כפות שמן זית וצולים את הבצל להשחמה קלה עם 3 ענפי המרווה.
3. מוסיפים את הבטטות.
4. מוסיפים חצי כוס חלב תנובה ומים עד גובה 3 ס"מ מעל הבטטות ומרתיחים.
5. מבשלים 25 דקות עד לריכוך מלא.
6. מוציאים את המרווה ומתבלים במלח, מעט פלפל שחור ומעט אגוז מוסקט.
7. טוחנים את המרק עם המים שנותרו.
8. המרקם יהיה סמיך וחלק. אם המרק סמיך מדי, ניתן להוסיף מעט חלב ולטחון עוד.
9. יוצקים את המרק החם לצלחות הגשה, מוסיפים לכל מנה 2 כפות של פיראוס פטה כבשים, כף קרוטונים ומעל בוזקים כפית של טבעות בצל ירוק. מגישים חם.
דרג: