מרק ארטישוק ירושלמי עם פלפלים ירוקים ולימון

מרק ארטישוק ירושלמי עם פלפלים ירוקים חריפים ולימון - טעים ופשוט להכנה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מרק ארטישוק ירושלמי עם פלפלים ירוקים ולימון
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: מנות 5

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • למרק:
  • 7 כפות שמן זית
  • 3 בצלים לבנים חתוכים לקוביות קטנות
  • 2 מקלות כרישה פרוסים דק
  • 5 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
  • 7 שיני שום פרוסות
  • 15 יחידות ארטישוק ירושלמי מקולפים ומבושלים מראש חצי בישול
  • 1 ליטר מים חמים
  • 4 מיכלים (1 ליטר) שמנת לבישול מופחתת שומן 10% מסדרת השף הלבן
  • 3 כפות פתיתי פרמז'ן מסדרת השף הלבן
  • 2 צרורות כוסברה שלמים
  • לעיטור:
  • 2 פלפלים ירוקים מטוגנים או שרופים בשלמותם על אש גלויה
  • 4 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • כפית שמיר קצוץ דק
  • 2 חופנים מלאים בפרסות שקדים קלויים מראש
  • מיץ משני לימונים טריים
  • 5 כפות שמן זית

אופן הכנה:


1. בסיר גדול מאדים את הירקות בשמן זית לפי הסדר הבא: בצל, כרישה, גזר ושום. כשכל הירקות מקבלים גוון זהוב מוסיפים את הארטישוק ומערבבים על אש גבוהה במיוחד.
2. מוסיפים את המים ואת השמנת ומביאים לרתיחה.
3. לאחר הרתיחה מנמיכים מעט את האש, מוסיפים את צרורות הכוסברה ומבשלים יחד כ-7 דקות. בתום 7 דקות שולפים את צרורות הכוסברה מהסיר וסוחטים פנימה (הסחיטה תעזור להדגשת הטעם).
4. טועמים ומתבלים עם מעט מלח ופלפל לבן ומוסיפים את פתיתי הפרמזן (גבינת הפרמזן מלוחה ולכן יש לתבל בעדינות).
5. מעבירים את המרק למעבד מזון או בלנדר ידני וטוחנים למרקם חלק.
6. לפני ההגשה קוצצים את הפלפלים השרופים עם פטרוזיליה ושמיר ומערבבים פנימה את השקדים והלימון.
7. מגישים את המרק בקעריות אישיות ומניחים מלמעלה מעט מהתערובת.
 

דרג: