מרק אפונה יבשה וקבנוס

מרק מיוחד עם אפונה יבשה וקבנוס

מאת: אור ימיני

דרג:
מרק אפונה יבשה וקבנוס
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: מנות 10

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 גזרים, קלופים וחתוכים לטבעות או לקוביות
  • 2-3 מקלות סלרי אמריקאי, חתוכים לקוביות
  • 1 כרישה דקה, חתוכה לטבעות עבות (החלק הלבן והירוק הבהיר בלבד)
  • 100 גרם קבנוס חריף מאיכות טובה, חתוך לקוביות
  • 500 גרם אפונה ירוקה יבשה חצויה
  • 1/2 לימון, חתוך על קליפתו לקוביות קטנות
  • 2.5 ליטר מים
  • 1.5 כפיות מלח
  • פלפל שחור
  • עלי נענע קצוצים דק

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול מחממים את השמן ומטגנים את הבצל, הגזר והסלרי עד שהם מתרככים (5-7 דקות).
2. מוסיפים את הכרישה והקבנוס ומטגנים שתי דקות נוספות.
3. מוסיפים לסיר את האפונה, הלימון והמים. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה מאוד עד שהאפונה מתפרקת (שעתיים וחצי עד שלוש שעות).
4. מדי פעם מערבבים ומוודאים שהמרק אינו נדבק לתחתית הסיר. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים מעט מים.
5. מתבלים במלח ובפלפל. מוסיפים מעט עלי נענע ומזלפים שמן זית איכותי בכל צלחת.
דרג: