מרק אפונה ונענע

מרק קר מרענן, שדורש רק 5 דקות של הכנות, בישול קצרצר, ריסוק, ערבוב וקירור. ארוחת צהריים מושלמת ביום חמסין.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
מרק אפונה ונענע
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 4-6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 15 גרם חמאת "תנובה"
  • 2 שיני שום קלופות ופרוסות
  • 4 גבעולי נענע שטופים היטב
  • 4 כוסות (500 גרם) אפונת גינה או אפונה עדינה מוקפאת "סנפרוסט"
  • 4 כוסות (1 ליטר) מרק צח
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כוס (250 מ"ל) חלב "תנובה"
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול מופחתת שומן 10% מסדרת "השף הלבן"
  • 10 עלי נענע גדולים נטולי פגמים
  • מלח ופלפל לבן
  • גבעולי נענע קטנים לעיטור

אופן הכנה:

1. ממיסים את החמאה בסיר, מוסיפים את השום ואת גבעולי הנענע, ומטגנים תוך ערבוב במשך דקה. מוסיפים אפונה, מרק וסוכר, ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 10 דקות.
2. מסירים את הסיר מהאש (אפשר להוריד הצדה כף או שתיים של אפונים, ולשמור לעיטור). מוסיפים למרק את החלב, את רוב כמות השמנת (שומרים כ־2 כפות לעיטור) ואת עלי הנענע, ומערבלים לתערובת חלקה. מתבלים במלח ובפלפל. מצננים ומקררים.
3. להגשה, בוחשים את המרק, מחלקים לצלחות, ומעטרים באפונים, בנתז שמנת ובגבעולי נענע טריים.
דרג: