מרק אפונה, אניס ופיסטוקים

מרק אפונה, אניס ופיסטוקים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מרק אפונה, אניס ופיסטוקים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 כפית זרעי אניס כתושים
  • 1 שקית אפונה ירוקה מוקפאת של "סנפרוסט"-מופשרת
  • 1/2 כוס פיסטוקים קלויים ללא מלח, קלופים ומרוסקים גס
  • 50 גרם חמאת תנובה
  • 1/3 כרישה, פרוסה
  • 1 כף עלי טימין טריים
  • 2 כפות יין אדום
  • 1 כוס חלב תנובה
  • מים
  • מלח
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה מופחתת שומן 10% מסדרת השף הלבן

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מחממים סיר וממיסים בו את החמאה.
2. מוסיפים את הכרישה עם קורט פלפל לבן גרוס ועלי הטימין וצולים להשחמה קלה מעל חום בינוני.
3. מוסיפים 2 כפות יין אדום וצולים לעוד חצי דקה תוך ערבוב.
4. מוסיפים את האפונה והאניס וצולים כ-2 דקות.
5. מכסים בכוס החלב, ומוסיפים מים בגובה 2 ס"מ מעל האפונה.
6. מוסיפים תיבול של 2 קורט מלח, מערבבים ומרתיחים.
7. מבשלים תוך רתיחה קלה במשך 10 דקות.
8. מוסיפים את השמנת ומחממים לדקה.
9. מעבירים את המרק למעבד מזון וטוחנים למרקם אחיד וחלק, בזמן הטחינה מוסיפים מעט חלב לקבלת מרקם עדין יותר.
10. מעבירים את המרק לקעריות, מפזרים מהפיסטוקים בכל קערית ומגישים.
דרג: