מרק אפונה

מרק אפונה למנות ראשונות וללילות החורף הקרים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מרק אפונה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: כ 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • כוס וחצי לערך אפונה ירוקה יבשה
  • בצל קצוץ
  • חב’ שמיר קצוץ
  • 2 קבנוס חתוך לקוביות.
  • 1- כף אב’ מרק עוף.
  • פלפל שחור גרוס
  • קמצוץ מלח לפי הטעם.

אופן הכנה:

1.בסיר גבוה מחממים 2-3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד שמתחיל להזהיב
2.מוסיפים את האפונה ובוחשים בכף ובמקביל מכניסים 4 כוסות מים רתוחים
3.מוסיפים כף אבקת מרק,קבנוס חתוך לקוביות וחצי מכמות השמיר הקצוץ.
4.מטבלים במלח ופילפל לפי הטעם, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש לחום בינוני.
5.ממשיכים לבשל כשעה לערך ולהקפיד לערבב מידי פעם על מנת שלא יידבק לתחתית הסיר
6.מוסיפים את השמיר שנותר כ-20 דקות לפני תום הבישול
7.מוסיפים מים חמים בהתאם לרמת הסמיכות המתאימה לכם
8.מומלץ להגיש עם גבינה מגוררת פיקנטית או שבבי לחם קלוי בשום.

 


דרג: