מרקיז שוקולד אגוזים עם קרם גבינה ופירות יער

קינוח שוקולדי מושלם וממכר

מאת: ג'ני דימנקו

דרג:
מרקיז שוקולד אגוזים עם קרם גבינה ופירות יער
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: מנות 10

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 250 גרם שוקולד מריר
  • שביבי קוקוס קלוי לקישוט
  • 150 גרם פירות יער קפואים
  • 150 גרם חמאה
  • 1/3 כוס דבש
  • 1/3 כוס סוכר
  • 3 כפות קקאו
  • 100 גרם ממרח נוגט
  • 4 כוסות אגוזים (פקאן, מלך, לוז, קשיו ופיסטוק), קצוצים
  • קורט אגוז מוסקט מגורד
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה
  • 250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מבשלים חמאה בסיר על להבה נמוכה. מוסיפים דבש וסוכר עד למרקם קרמי. מוסיפים את הקקאו והנוגט, מערבבים ומסירים מהאש. מוסיפים את האגוזים ואגוז המוסקט, מערבבים ומצננים.
2. מקציפים 200 מ"ל שמנת מתוקה לקצפת רכה ומקפלים פנימה 1/2 מכמות תערובת האגוזים.
3. יוצקים את התערובת לתבנית (רצוי סיליקון) עם שקעי כדורים עד לגובה 2/3. יוצקים מעל את שארית תערובת האגוזים ומכניסים למקפיא למשך 24 שעות.
4. מוציאים את התבנית מהמקפיא, הופכים, לוחצים בעדינות מהתחתית ומוציאים את חצאי הכדורים.
5. ממיסים יחד בבאן-מארי מיכל שמנת מתוקה ושוקולד. מצפים את חצאי הכדור בקרם שנוצר ומקשטים בשבבי קוקוס.
6. מעבדים את פירות היער במעבד למחית חלקה ויוצקים מעט לצד המרקיז. אפשר להוסיף לפירות היער קינמון, שבבי שקדים קלויים, שבבי קוקוס ועוד.

דרג: