מרציפן

מרציפן, קינוח אוהב על ילדים

מאת: רחאב אבו רכבה

דרג:
מרציפן
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 5 דקות

כמות מנות: 24

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 0.5 קילו שקד - מתוך הכמות - מתוכם 20-10 גרם שקדים מרים
  • 1 כוס/ות סוכר
  • מים - שליש כוס
  • 1 כפית/ות מיץ לימון
  • מי ורדים - חמש טיפות

אופן הכנה:

  • שמים את השקדים בקערה, שופכים עליהם מים רותחים, משהים למשך דקה ומסננים. קולפים מייד ומעבירים לכלי עם מים קרים ונקיים למשך שעה.
  • שמים בסיר את הסוכר והמים וממיסים על להבה נמוכה. מוסיפים את מיץ הלימון ומי הוורדים ומערבבים.
  • מסננים את השקדים ומעבירים לבלנדר, מוסיפים את סירופ הסוכר וטוחנים דק-דק. יוצרים מהעיסה כדורים קטנים ומכניסים אותם לתוך מג'נטים. שומרים בקופסה סגורה במקרר.

  • דרג: