מרנג עם קרם לימון ותותים

קינוח מרנג מרהיב

מאת: מתכון גולש

דרג:
מרנג עם קרם לימון ותותים
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • למרנג
  • 5 חלבונים
  • 150 גרם סוכר
  • לקרם לימון
  • 5 חלמונים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי
  • 2 כפות קליפת לימון מגורדת
  • 50 גרם חמאה
  • 2 סלסלות תותים טריים
  • 4 כפות ליקר תפוזים
  • 3 כפות סוכר
  • 1 שמנת מתוקה, מוקצפת

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. שמים את החלבונים והסוכר בקערת המיקסר.
2. מניחים את הקערה על סיר ובו מים רותחים ומחממים את החלבונים והסוכר כחמש דקות, עד שיהיו חמימים מעט (והדרך הטובה לבדוק אם זה חמים מספיק היא פשוט עם האצבע).
3. מורידים מהאדים, מחברים את הקערה למיקסר ומקציפים כחמש דקות, עד לקבלת קצף מבריק ויציב ביותר.
4. מזלפים את הקצף עם שק זילוף על נייר אפיה בצורת ספירלה לעיגול נאה בקוטר של כ-25 ס"מ.
5. אופים בחום של 100 מעלות למשך 3 שעות עד שהמרנג קשה לגמרי.
הכנת הקרם:
1. מקציפים את החלמונים והסוכר לתערובת אחידה.
2. מוסיפים את מיץ הלימון ומחצית מקליפת הלימון, מעבירים את הקערה מעל סיר עם מים חמים, ומשיכים להקציף על להבה נמוכה תוך טריפה מבלי להביא לרתיחה.
3. מורידים מהאש ומערבבים פנימה את החמאה.
4. משרים את התותים בליקר והסוכר.
5. מורחים את הקרם על המרנג, מסדרים מעל את התותים, זולפים מעל את הקצפת ולבסוף מפזרים מעל את יתרת קליפת הלימון המגורדת.
דרג: