מרנג בטרייפל אגוזים וקרם מוקה - ברנדי

מרנג בטרייפל אגוזים וקרם מוקה - ברנדי - במיוחד לחג הפסח

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מרנג בטרייפל אגוזים וקרם מוקה - ברנדי
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: תבנית בקוטר 26 ס"מ 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • חומרים למרנג:
  • 5 חלבונים
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כפות אבקת קקאו ממותק
  • 100 גרם אגוזי מלך קצוצים
  • לקרם טרייפל אגוזים:
  • 400 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
  • 2 כפות ליקר שוקולד
  • 1/3 כוס שמנת עמידה לקצפת 38% מסדרת השף הלבן
  • 5 חלמונים
  • 200 גרם חמאת תנובה רכה
  • 100 גרם אגוזי לוז (אילסרים) קלויים וקצוצים
  • לקרם מוקה - ברנדי:
  • 2/3 1 מיכלים שמנת עמידה לקצפת 38% מסדרת השף הלבן
  • 3/4 כוס סוכר
  • 3 כפות אבקת קפה נמס
  • 3 כפות ברנדי

אופן הכנה:

הכנה
1. להכנת המרנג: מחממים תנור לחום בינוני (180 צ.). מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף נוקשה. מקציפים כ-5 דקות, מוסיפים את הקקאו והאגוזים ומקפלים אל הקצף לקבלת קציפה אחידה.
2. יוצקים את הקציפה לתבנית ואופים 15 דקות. מנמיכים את תחום התנור ל-160 צ. ואופים כשעה. מכבים את התנור. מעבירים סכין בין המרנג לדופן התבנית ומחזירים את התבנית לתנור המכובה לשעתיים.
3. להכנת טרייפל אגוזים: שמים בסיר קטן את השוקולד, הליקר והשמנת וממיסים על סיר כפול (אמבט אדים ). מסירים מהאש, מוסיפים את החלמונים אחד, אחד ובוחשים לאחר כל הוספה. מוסיפים את החמאה ובוחשים. מוסיפים את האגוזים ומערבבים לקציפה אחידה. שומרים בתא ההקפאה 40-60 דקות עד שמתקבלת קציפה יציבה ומעט נוקשה שקל למרוח אותה.
4. להכנת קרם מוקה – ברנדי: מקציפים את השמנת עם הסוכר לקצפת יציבה. מוסיפים א אבקת הקפה והברנדי ומערבבים.
5. להרכבת העוגה: מורחים על בסיס המרנג את קרם הטרייפל ועליו את קרם המוקה. שומרים במקרר למשך לילה.
דרג: