מקפא דובדבנים וקרם וניל

קינוח צבעוני ליום קיץ חם

מאת: יפה ימין

דרג:
מקפא דובדבנים וקרם וניל
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • למלית הדובדבנים
  • 350 גר' דובדבנים משומרים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 3 כפות קורנפלור
  • 3 כפות מים
  • מיץ מתפוז אחד
  • לקרם וניל
  • 1 שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
  • 1 אינסטנט וניל צרפתי
  • 1/2 כוס חלב "תנובה"

אופן הכנה:

אופן הכנה:
1. מערבבים בסיר את הדובדבנים עם הסוכר ומחממים על אש נמוכה.
2. מדללים את הקורנפלור עם המים ומוסיפים את מיץ התפוזים.
3. מוסיפים את הקורנפלור עם המים ומיץ התפוזים לסיר. בוחשיםעד עד שדובדבנים מסמיכים מעט.
4. מסירים מהאש ומצננים מעט.
5. מעבירים את הבלילה לתבנית מסיליקיון ומוזגים עד רבע מגובה התבנית (כשתי כפות גדושות).
6. מעבירים למקפיא לשעה להתייצבות.
7. מקציפים שמנת מתוקה, אינסטנט וחלב ליצירת קצפת יציבה.
8. מוציאים את התבנית ממהקפיא, בודקים שזה יציב וממלאים עם הקצפת עד למעלה.
9. מיישרים ומחזירים למקפיא לשעתיים לפחות. 
דרג: