מקושקשת עמק ועגבניות צלויות

עסיס של עגבניות חמות מתערבב עם טעמה של מקושקשת מועשרת בגבינה. מנה פשוטה להכנה וטעימה ביותר

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: סבינה ולדמן \

צילום: אסף אמברם \

עיצוב: דלית רוסו

דרג:
מקושקשת עמק ועגבניות צלויות
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 3-4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 10 עגבניות שרי
  • ‏2 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל
  • עלים מענף טימין (לא חובה)
  • ‏6 ביצים
  • ‏4 כפות שמנת מתוקה תנובה
  • ‏3/4 כוס פתיתי גבינת עמק
  • חמאת תנובה לטיגון

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. 
‏2. מסדרים עגבניות בתבנית ומתבלים בשמן זית, מלח, פלפל ותימין. 
‏3. אופים כ-20 דקות. 
‏4. כ-5 דקות לפני שהעגבניות מוכנות, טורפים היטב ביצים עם שמנת מתוקה, פתיתי גבינת עמק, מלח ופלפל. 
‏5. ממיסים חמאה במחבת בינונית עם ציפוי מונע הידבקות. מטגנים את הביצים על להבה בינונית-גבוהה תוך כדי ערבוב מתמיד בכף עץ או במרית סיליקון עד שהביצים מבושלות, אך עדיין מעט לחות (3-2 דקות). 
‏6. מעבירים את המקושקשת לצלחת ומסדרים מעל את עגבניות השרי הצלויות והחמות.
7. מגישים מייד. 
דרג: