מצה מטוגנת - מצה בריי

מאכל הפסח האולטימטיבי (והדרך הכי טעימה לנצל את מה שיישאר מהמצות אחרי החג)

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מצה מטוגנת - מצה בריי
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 7 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 5 מצות
  • 1 כוס חלב "תנובה"
  • 5 ביצים גדולות טרופות
  • 1 כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור טחון טרי
  • ½1 כפות שמן זית

אופן הכנה:

הכנה
1. מרטיבים את המצות במים משני צדיהן, ומפוררים אותן לתוך קערה גדולה. יוצקים עליהן חלב, מערבבים ומועכים במזלג ומשהים 10 דקות לספיגה ולהתרככות.
2. מוסיפים לקערה את הביצים הטרופות, מלח ופלפל (ותוספות - אם רוצים). מערבבים היטב במזלג.
3. מחממים 1 כף שמן במחבת בקוטר 24-22 ס"מ. יוצקים את תערובת המצות למחבת ומיישרים ומחליקים את פני התערובת בכף. מטגנים מעל להבה בינונית־נמוכה במחבת מכוסה למחצה במשך 10 דקות, עד שהחלק התחתון מטוגן היטב והחלק העליון קרוש למחצה. הופכים צלחת שטוחה גדולה על המחבת, והופכים את המצה המטוגנת על הצלחת. מוסיפים את השמן הנותר למחבת, מחממים היטב ומחליקים את המצה המטוגנת חזרה למחבת, כשהצד הלא מטוגן כלפי מטה. מטגנים במשך 5 דקות נוספות מעל להבה נמוכה.
4. מחליקים את המצה המטוגנת לצלחת הגשה גדולה וחותכים אותה למשולשים. מגישים חם.

מה שטוב בפשטידה המטוגנת הזו, שאפשר לגוון אותה בתוספות שונות כמו עשבי תיבול, פירורים של גבינה בולגרית, גבינת פטה, בצל מטוגן או ירקות קצוצים, ואפשר להגיש אותה בצירוף רטבים שונים - מרוטב עגבניות ועד רוטב פטריות או רוטב גבינה. זה המתכון הבסיסי, גוונו לפי טעמכם.
דרג: