מצה מטוגנת ממולאת בתפוחי אדמה

גרסה משודרגת למתכון המצה המטוגנת המסורתי של חג הפסח, פתרון מושלם לארוחת בוקר בימי החג

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מצה מטוגנת ממולאת בתפוחי אדמה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 200 גרם פתיתי גבינת עמק למאפים מסדרת השף הלבן
  • 6 מצות
  • 4 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים ומקולפים
  • 7 ביצים
  • 100 גרם גבינה לבנה תנובה (0% או 5% או 9%)
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • קורט מלח
  • 2 כפות שמן לטיגון

אופן הכנה:

הכנה:
1. משרים את המצות בחלב למשך 2 דקות, מוציאים, עוטפים במגבת וממתינים 15 דקות.
2. מועכים בקערה את תפוחי האדמה ומוסיפים להם 3 ביצים, את הגבינה הלבנה ופתיתי העמק. מערבבים היטב ומתבלים בחומרי הטעם (אפשר להוסיף מעט שמנת מתוקה 38% מסדרת השף הלבן).
3. חותכים כל מצה ל- 4 ומכינים מהן סנדוויצ’ים עם מילוי גבינה באמצע. מהדקים כדי שהמילוי יכסה את המצה עד לשוליים.
4. טורפים 4 ביצים וטובלים בהן את כריכי המצה. מכניסים לטיגון במחבת עם שמן חם עד שהמצה מזהיבה. מוציאים ומניחים על נייר סופג.

הצעה: אפשר להגיש חם בליווית שמנת חמוצה מתובלת בעשבי תיבול.

דרג: