מפרום דג בניחוח כוסברה ברוטב שמנת ואגוזי לוז

מתכון מקורי ומפתיע של מפרום דג בניחוח קסום ובטעם נפלא

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מפרום דג בניחוח כוסברה ברוטב שמנת ואגוזי לוז
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן עבודה: שעה

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • מרכיבים:
  • 1 ק"ג דג טחון
  • 1 ביצה
  • 3 כפות פרורי לחם
  • 1 בצל קטן קצוץ
  • 2 כפות כוסברה
  • 3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
  • שמן לטיגון
  • קמח לציפוי הקציצה
  • 2 ביצים טרופות עם מעט מים
  • לרוטב:
  • 3 מיכלי שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן
  • 100 גרם אגוזי לוז קלויים וקצוצים
  • מלח
  • פלפל
  • אגוז מוסקט
  • 1 כפית שמיר קצוץ
  • 1 פלפל אדום חותך לקוביות קטנות לקישוט

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מערבבים את הדג הטחון עם הביצה, פרורי הלחם הכוסברה ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט
2. פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות במספר זוגי 
3. יוצרים קציצות מהדג ומצמידים 2 פרוסות תפוח אדמה לכל קציצה
4. טובלים כל קציצת מפרום בקמח וביצה ומטגנים לגוון זהוב ומניחים בצד

להכנת הרוטב:
1. בסיר שטוח מביאים לרתיחה את השמנת ומתבלים במלח פלפל ואגוז מוסקט ומוסיפים את האגוזים
2. מוסיפים את השמיר ומניחים בתוך הרוטב

להגשה:
את קציצות הדג מבשלים 10 דקות ברוטב המוכן, מפזרים את קוביות הפלפל ומגישים

דרג: