מעמול תמרים

עוגיות מעמול במילוי תמרים בגרסת פרווה, עוגיות מתוקות וטעימות להפליא לאירוח קל לצד שתייה חמה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: אורלי כהן

דרג:
מעמול תמרים
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 40 יחידות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 750 גרם קמח תופח
  • 200 גרם מזולה
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס משקה סויה בטעם וניל תנובה
  • 4 טיפות מי זהר (מי פריחת הדרים)
  • למלית:
  • 1/2 חבילה תמרים מגולענים בוואקום
  • 1/4 כפית קינמון
  • קורט ציפורן
  • 4 טיפות מי זהר
  • 50 גרם אגוזים קצוצים (אפשר גם שקדים)
  • לקישוט:
  • אבקת סוכר

אופן הכנה:

הכנה:
1. הכנת המלית: לנקות את התמרים מהעוקצים והחלקים הקשים ולערבב אותם עם שאר המרכיבים.
2. ליצור כדורים קטנים בקוטר 1-2 ס"מ בידם לחות ולהניח אותם ע"ג צלחת שעליה מונח נייר אפייה משומן.
3. הכנת הבצק: מערבבים את כל החומרים יחד עד לקבלת בצק נעים לעבודה. (אם יוצא יבש מדי להוסיף כף משקה סויה. אם יוצא דביק להוסיף כף קמח.) 
4. לחלק את הבצק ל- 2 ולרדד כל מחצית לעלה בעובי בינוני. לקרוץ עגולים (בערך בקוטר של 5-6 ס"מ) בעזרת רינג או כוס.
5. למלא כל עיגול בכדור תמרים, לסגור היטב ולכדרר את הבצק הממולא בעזרת הידיים. 
6. לצבוט את כדורי הבצק הממולאים בעזרת מצבט מעמולים או לדקור במזלג. 
7. להניח את כל המעמולים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, עם רווחים ביניהם, ולאפות כ- 20 דקות ב- 180 מעלות. 
8. לצנן את העוגיות ולפזר אבקת סוכר.
דרג: