מעמולים

מעמולים אותנטיים לאירוח ולנשנוש סתם כשמתחשק

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מעמולים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 25-20 מעמולים

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 100 גרם מרגרינה
  • רבע כוס שמן
  • רבע כוס מים חמים
  • שקית סוכר וניל
  • ממרח תמרים (או כל ממרח אחר)
  • 2 כוסות קמח תופח
  • אבקת סוכר

אופן הכנה:

1. ממיסים שמן, מים חמים,  מרגרינה וסוכר וניל בסיר על אש נמוכה.
2. מעבירים את החומרים המומסים לקערה עם 2 כוסות קמח תופח וללוש לבצק פריך ולא דביק מדי. אם יש צורך, להוסיף מעט קמח.
3. מחלקים את הבצק ל-2 חצאים ומרדדים לעלה.
5. מורחים ממרח תמרים (או כל ממרח אחר).
6. מגלגלים לרולדה, חותכים לשבלולים ומסדרים בתבנית אפייה.
7. אופים בתנור שחומם מראש לחום של  160 מעלות במשך כ-15 דקות עד להזהבה.
8. ממתינים שיתקרר ואז מפזרים אבקת סוכר מלמעלה.

דרג: