מעטפת פילו במילוי רטטוי וגבינת עזים עם סלט חסה

מעטפת פילו במילוי רטטוי וגבינת עזים עם סלט חסה

מאת: חלי חלי

דרג:
מעטפת פילו במילוי רטטוי וגבינת עזים עם סלט חסה
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 4

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לרטטוי:
  • 1 חציל חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
  • 2 קישואים חתוכים לקוביות 1 בגודל ס"מ
  • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
  • 1 פלפל צהוב חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
  • 1 בצל חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
  • 2 עגבניות חתוכות לקוביות בגודל 1 ס"מ (עדיפות לעגבניות קלופות ללא גרעינים)
  • 2 שיני שום כתושות
  • מלח
  • פלפל שחור
  • גבעול טימין
  • שמן קנולה
  • 150 גרם פטה עיזים מפוררת
  • למעטפת:
  • 3 דפי פילו
  • שמן קנולה
  • לסלט:
  • 1/2 חסה אמריקאית
  • 1/4 חבילת מיקס של עלים ירוקים
  • לווינגרט:
  • 2 כפות חומץ תפוחים
  • 4 כפות שמן קנולה
  • 1 כף דבש
  • 1 כפית חרדל גרגירים
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן הכנה:

1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
2. מחממים שמן במחבת (אפשר גם עם תרסיס שמן) וצולים את הירקות לפי סדר הריכוך (ממתינים 4-5 דקות לפני שמוסיפים כל ירק): חצילים, פלפלים, קישואים, בצל ושום.
3. מתבלים במעט מלח ופלפל, ומוסיפים את עלי הטימין.
4. מוסיפים את העגבניות וממשיכים לבשל עד לריכוך כל הירקות.
5. מוסיפים את פירורי הגבינה, ומסירים מהאש. מתקנים תיבול ומצננים.
6. מניחים דף פילו אחד על משטח העבודה ובעזרת מברשת משמנים בשמן קנולה.
7. מניחים מעליו דף פילו נוסף, משמנים ומניחים מעל את הדף שלישי.
8. חותכים את שלישיית הדפים ל-4 חלקים שווים.
9. מניחים במרכז כל רבע, 3-4 כפות רטטוי.
10. מקפלים את שני הצדדים של הפילו כלפי פנים, ולאחר מכן מקפלים את שני הקצוות הנותרים.
11. מניחים על תבנית, מרופדת בנייר אפייה, כשהחיבור פונה כלפי מטה.
12. אופים כ-7 דקות, עד שהמעטפת מקבלת צבע זהוב.
13. הוויניגרט: מערבבים היטב את כל המרכיבים יחד.
14. הסלט: שוטפים ומייבשים את החסה. קורעים בידיים ומניחים בקערה.
15. מוסיפים את העלים הירוקים ויוצקים מעל את הוויניגרט. מערבבים ומגישים לצד מעטפת הפילו החמימה.
דרג: