מעורב ירושלמי ביתי וטעים

ארוחה ישראלית מאוד טעימה ואותנטית - מעורב ירושלמי ביתי וטעים שמגשים עם הרבה אהבה גם למשפחה וגם לאורחים. הכינו לבד ולא תצטערו

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: רוזה כהנא

דרג:
מעורב ירושלמי ביתי וטעים
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 500 גרם כבד עוף מנוקה
  • 500 גרם לבבות עוף מנוקים
  • 500 גרם טחול עוף
  • 1 ק"ג רצועות בקר עגל איכותי
  • 4 בצלים קצוצים
  • חצי כפית כורכום
  • כפית וחצי מלח איכותי
  • רבע כפית פלפל אנגלי
  • חצי כפית כורכום
  • פלפלון ירוק קצוץ לרצועות דקות
  • רבע כוס שמן זית איכותי – כבישה קרה מומלץ בחום
  • שן שום קצוצה
  • חופן עלי פטרוזיליה קצוצים להגשה

אופן הכנה:

1. מחממים את השמן במחבת ברזל גדולה, מוספים בצל ומטגנים עד השחמה.
2. מוציאים את הבצל הזהוב ושומרים בקערה נפרדת.
3. מוסיפים את כל חלקי הפנים ורצועות הבשר תוך כדי ערבוב.
4. מתבלים בתערובת התיבול העשירה שהכנו בראש. מטגנים את החלקי בשר עד מידת הכנה רצויה בדרך כלל מדובר בכ- 10 דקות, מתקנים טעמים ומוסיפים רצועות פלפלון ירוק ומחזרים את הבצל הזהוב, מקפיצים מעט.
5. מגישים עם מנת טחינה נדיבה, חמוצים או כל תוספת אחרת אהובה.
דרג: