מעדן קרם בורלה

מתכון מושקע מתאים לאירועים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מעדן קרם בורלה
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 600 מ"ל שמנת עמידה 38% לקצפת מסדרת השף הלבן
  • 4 חלמונים
  • 1/2 2 כפות אבקת סוכר
  • תמצית וניל
  • 3 כפות סוכר

אופן הכנה:

כדי להכין מתכון זה כדאי לארגן תחילה את הכלים הדרושים.
6 תבניות של כלים חסיני אש בעלי שוליים בתכולה של עד 110 סמ"ק, או כלים חד פעמיים מאלומיניום.
​תבנית אפייה שיכולה להכיל כמות מים של 1/3 מגובה כלי האפייה.

הכנה
1.מקציפים בקערה את החלמונים עם אבקת הסוכר ומניחים בצד.
2.מכניסים לסיר את השמנת, הסוכר הרגיל והוניל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים במשך 7 דקות נוספות.
מצננים במשך דקה ויוצקים את השמנות מהסיר לתוך קערת החלמונים. מערבבים היטב כדי שלא יישארו גושים. במידה ונותרים גושים אפשר לסנן את התערובת לקערה.
3.יוצקים את התערובת לתוך כלי האפייה.
4.מניחים את הכלים בתבנית האפייה וממלאים אותה במים עד כ- 1/3 מגובה הכלים.
5.מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל- 150 מעלות.
6.אופים במשך 45 דקות, מצננים ומכניסים למקרר למשך מספר שעות.
7.בוזקים כפית סוכר חום על כל כלי.
8.מחממים תנור ל- 200 מעלות צלזיוס במצב גריל ומכניסים את כלי האפייה להקרמה עד שהסוכר הופך לקרמל חום.
מגישים כאשר הקרמל קרוש, מזוגג ועדיין חם.
הערה: קרם הבורלה לא חייב להיות חם בפנים אלא רק שכבת הקרמל.

 

דרג: