מעדן טפיוקה ופטל

נהוג להכין את מעדן הטפיוקה עם נוזל קוקוס ("חלב" קוקוס).שלא במפתיע התברר, שתוספת קטנה של שמנת מקפיצה את הטעם לרמות חדשות. אני ממתיקה את המעדן בתערובת של שליש כמות סוכר ושני־שלישים ממתיק, אבל אפשר גם להמתיק בסוכר בלבד, או בממתיק דל־קלוריות בלבד. אם גם במשפחה שלכם יש כאלה שמבקשים "חצי מנה" וכאלה שמבקשים מנה כפולה, עדיף להכין את הקינוח בקערה אחת גדולה ולא בגביעים אישיים. אם הולכים על שיטת "מזנון חתונות" (כוסות קינוח של 120-100 מ"ל) אפשר להוציא מהכמות הזאת מספר כפול של מנות

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
מעדן טפיוקה ופטל
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 כוס (150 גרם) פניני טפיוקה קטנות
  • 1.5 ליטר מים
  • קליפה מגוררת מלימון צהוב בינוני
  • ½ כוס סוכר
  • ממתיק דל־קלוריות בכמות שוות ערך ל־1 כוס סוכר ("כמו סוכר" או "סוכרה דיאט")
  • 1 כוס (250 מ"ל) נוזל אגוזי קוקוס משומר (אני משתמשת בזה שמכיל 12% שומן)
  • ½ כוס (125 מ"ל) שמנת להקצפה 32% מסדרת "השף הלבן"
  • 1 כף תמצית וניל
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • להגשה:
  • כ־300 גרם פטל (או פירות יער אחרים, טריים או קפואים, או כל פרי רך אחר שאוהבים)
  • 3-1 שקיקים סוכר וניל (לפי סוג הפרי ודרגת המתיקות הרצויה)
  • 3 כפות רום (משקה, לא תמצית)

אופן הכנה:

אופן הכנה: 

1. שמים את פניני הטפיוקה בסיר בינוני. מוסיפים מים, קליפה מגוררת, סוכר וממתיק, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 15 דקות, עד שפניני הטפיוקה הופכות שקופות. מערבבים לעתים תכופות.
2. מסירים מהאש ומצננים במשך 3-2 דקות. מוסיפים את נוזל הקוקוס לסיר הטפיוקה. בוחשים ומוסיפים גם שמנת, תמצית וניל ומיץ לימון. מערבבים היטב לתערובת אחידה. יוצקים חצי כמות לקערה שקופה גדולה, או מחלקים לגביעים. מפזרים כשליש מכמות הפירות ומכסים בשארית תערובת הטפיוקה. מצננים. מכסים בכיסוי אטום לאוויר, ומקררים היטב. (אם מוותרים על שכבת הפירות באמצע, אפשר להכין עד סוף שלב זה אפילו יומיים מראש.)
3. שעתיים־שלוש (ואפילו יום) לפני ההגשה שמים את הפירות הנותרים בקערה (אין צורך להפשיר פירות קפואים). זורים על הפירות סוכר וניל ויוצקים רום. מערבבים, מכסים ושומרים במקרר. מגישים את קינוח הטפיוקה עם הפירות המושרים.

טיפ: לגרסת פרווה מחליפים את השמנת בקצפת צמחית מסדרת "השף הלבן" או מוותרים לגמרי על השמנת ומגדילים את הכמות של נוזל הקוקוס ל־400 מ"ל (קופסה אחת של נוזל קוקוס משומר). 
 
דרג: