מעדן דפי שוקולד וקרם גבינה

קינוח מושלם שכולם ידברו עליו

מאת: נורית חוטה

דרג:
מעדן דפי שוקולד וקרם גבינה
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: מנות 12/תבנית 26

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 תבניות עגולות 26 ס"מ אפשר חד פעמי
  • לדפי השוקולד:
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם חמאה
  • 6 חלמונים
  • 6 חלבונים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כף ברנדי
  • למילוי:
  • 2 חלמונים
  • 1 כוס אבקת סוכר
  • 250 גרם גבינה 9%
  • 4 גביעי גבינת שמנת בטעם טיבעי
  • 1 מיכל שמנת להקצפה מסדרת השף הלבן
  • 2 כפות ליקר תפוזים
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • לציפוי:
  • 1 מיכל שמנת להקצפה מסדרת השף הלבן
  • 2 כפות אבקת סוכר

אופן הכנה:

אופן הכנת שכבת דפי השוקולד:

1. ממסים את השוקולד והחמאה על אש נמוכה תוך ערבוב, מסירים מהאש ומוסיפים את החלמונים והברנדי ומערבבים עד לעיסה שלמה.
2. מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף רך ויציב ומקפלים לתערובת השוקולד.
3. מרפדים את התבניות בנייר אפיה, מחלקים את התערובת שווה בשווה ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כרבע שעה. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת. מקררים עוד חצי שעה נוספת במקרר.
4. מפרידים בעדינות מנייר האפיה.

אופן הכנת קרם הגבינה:

1. מקציפים חלמונים ואבקת סוכר לקציפה תפוחה ובהירה.
2. מוסיפים את הגבינות והליקר.
3. מקציפים שמנת מתוקה וסוכר וניל ומקפלים לתערובת הגבינות.

אופן הרכבת המנה:

1. מניחים דף שוקולד ומערימים מעליו מחצית מתערובת קרם הגבינה. חוזרים על הפעולה בשנית ומניחים מלמעלה דף נוסף מצפים בשמנת המתוקה (מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר).
2. מקררים למשך הלילה. חותכים בסכין חדה הטבולה במים חמים.
3. מגישים עם רוטב פירות יער או תותים.

דרג: