מסאפן - עוגיות שקדים

באווירת המימונה: עוגיות בצק ממולאות שקדים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מסאפן - עוגיות שקדים
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני

זמן עבודה: 25 דקות

כמות מנות: 15 עוגיות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 4 כוסות קמח מנופה
  • 10 שקיות סוכר וניל
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס משקה מוגז בטעם למון-ליים
  • למילוי:
  • 400 גרם שקדים טחונים
  • 2 ביצים
  • 5 טיפות תמצית שקדים
  • סוכריות צבעוניות לקישוט
  • שמן למריחה

אופן הכנה:


1, מכניסים את כל חומרי הבצק לקערה ולשים לבצק אחיד.
2. מחלקים לארבעה חלקים ויוצרים מהם כדורים ומרדדים כל כדור בנפרד. מקפלים ל-4 ומניחים בצד ל-15 דקות.
3, בקערה נפרדת מקציפים את הביצים (ידנית או במערבל), מוסיפים את השקדים הטחונים ואת תמצית השקדים ובוחשים לתערובת אחידה.
4. מורחים כל תבנית במעט שמן בעזרת מברשת. מרדדים את הבצק לעובי של 1/2 ס"מ וקורצים עיגולים בעזרת כוס.
5. לוקחים עיגול של בצק, מניחים בתבנית אישית, מהדקים לדופן התבנית בעזרת האצבעות כדי לקבל את צורתה של התבנית ומניחים כף גדושה של שקדים על הבצק.
6. מפזרים מעט סוכריות צבעוניות ומניחים את התבניות האישיות בתבנית גדולה שתתאים לתנור ותשמש להן כבסיס.
אופים את העוגיות בחום 175 מעלות למשך 20-15 דקות.

דרג: