ממרח פול ושום

בתחילת עונת האביב זוהי העונה של הפול, ובחג הפסח ממרח פול ושום על מצה מתגלה כשילוב מנצח

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
ממרח פול ושום
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 5 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 400 גרם פול יבש מושרה 12 שעות במים קרים
  • מיץ מחצי לימון טרי
  • 3 שיני שום טריות כתושות
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
  • 2 כפות כוסברה קצוצה
  • 1/3 כפית גרידת קליפת הלימון
  • שמן זית איכותי
  • מלח

אופן הכנה:

אופן הכנה:
1. משרים את הפול 12 שעות במים קרים עם כפית סודה לשתיה. מסננים ושוטפים.
2. מעבירים את הפול לסיר, מוסיפים מים בגובה רב מעל הפול, מרתיחים ומבשלים שעה וחצי – שעתיים, עד לריכוך מלא. יתכן כי חלק מהפול יתפרק.
3. מסננים היטב, מצננים ומתבלים במיץ הלימון, גרידת הלימון, הקורט מלח, השום, הפטרוזיליה, הכוסברה ומעט שמן זית.
4. מערבבים היטב עם כף, ומועכים עם הכף חלק מהפול.
5. לפני ההגשה מעטרים עם פפריקה חריפה אדומה ומעט שמן זית.
6. מגישים בליווי מצות.

 

דרג: