ממרח אבוקדו, שמנת חמוצה וגבינה בולגרית

חוגגים את עונת האבוקדו עם ממרח נפלא ופשוט להכנה שישדרג כל כריך

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
ממרח אבוקדו, שמנת חמוצה וגבינה בולגרית
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 2 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 400 גרם אבוקדו (2 בינוניים או 1.5 גדולים)
  • 3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 0.5 גביע (100 מ"ל, או 1 גביע "חצי מנה") שמנת חמוצה "תנובה"
  • 0.5 כוס עלי כוסברה
  • 6 עלי נענע גדולים
  • 6-3 ס"מ פלפלון ירוק חריף (או יותר, לפי הטעם)
  • 50 גרם גבינה בולגרית מעודנת 5%
  • 0.5 כפית פלפל לבן טחון
  • מלח

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1.קולפים את האבוקדו, מגלענים וחותכים לקוביות גדולות. שמים את קוביות האבוקדו במכל של הממחה או של מעבד המזון, מוסיפים מיץ לימון, שמנת חמוצה, כוסברה, נענע ופלפל חריף, ומערבלים לתערובת אחידה.
2. מוסיפים למכל גבינה בולגרית ופלפל, וממשיכים לערבל לתערובת חלקה. מתבלים במלח לפי הטעם ומערבלים שוב.
3. מעבירים את הממרח לקערת הגשה. מגישים עם ירקות חתוכים, עם קרקרים, או עם לחם - טרי או קלוי.
דרג: