ממליגה (פולנטה) עם 3 סוגי גבינות וביצים

תבשיל קמח תירס מעולה עם חביתת עין מעל

מאת: יעקב קרויטורו

דרג:
ממליגה (פולנטה) עם 3 סוגי גבינות וביצים
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 4

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לממליגה(פולנטה)
  • 1/2 ק"ג קמח תירס
  • 4 כוסות מים
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 1 כף מלח
  • 4 קוביות חמאה (הגודל לפי הטעם או הגזרה)
  • 100 ג"ר גבינת רוקפור
  • 100 ג"ר גבינת קשקבל
  • 100 ג"ר גבינת מוצרלה
  • 8 ביצים מטוגנות העין כל שניים בנפרד

אופן הכנה:

להביא לרתיחה את המים עם השמן והמלח
להנמיך את הלהבה
ולהוסיף את קמח התירס בהדרגה תוך כדי ערבוב
ולבשל את הממליגה (פולנטה) עד לקבלת עיסה סמיכה
להמשיך לבשל עד להפרדות התערובת מקצות הסיר
לתוך צלחת לצקת מצקת של הממליגה (פולנטה) לבזוק מתערובת הגבינות להוסיף קובית חמאה ולצקת עוד מצקת של ממליגה מעל
ולהניח מעל את ביצים המטוגנות
דרג: