מלפאטי (ניוקי גבינה ותרד) ברוטב שמנת ותרד

בואו להכיר את המלפאטי- ניוקי גבינה ברוטב מיוחד של שמנת ותרד. ההנאה מובטחת

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מלפאטי (ניוקי גבינה ותרד) ברוטב שמנת ותרד
שף חובבן - בינוני \ חלבי

כמות מנות: 5 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לניוקי:
  • 50 גרם חמאה
  • 500 גרם עלי תרד נקיים
  • 200 גרם (כחצי חבילה) גבינת כנען 5% מסדרת השף הלבן
  • 90 גרם קמח
  • 3 חלמונים
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 150 גרם (חבילה וחצי) פתיתי פרמזן מסדרת השף הלבן
  • לרוטב:
  • 250 מ"ל שמנת 32% מסדרת השף הלבן
  • 200 גרם עלי תרד נקיים קצוצים גס
  • 6 כפות יין לבן
  • 50 גרם (חצי חבילה) פתיתי פרמזן מסדרת השף הלבן
  • קורט אגוז מוסקט טחון
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 20 גרם חמאה
  • 1 שן שום כתושה

אופן הכנה:

הכנה
1. להכנת הניוקי: חולטים את התרד למשך דקה בסיר גדול עם מים רותחים ומלח. מסננים וסוחטים את התרד היטב.
2. ממיסים את החמאה במחבת רחבה, מוסיפים את התרד החלוט ומתבלים במלח ובפלפל. מאדים למשך 2-3 דקות, מצננים וקוצצים היטב.
3. מערבבים בקערה גדולה את גבינת הכנען עם הקמח, החלמונים, המוסקט הטחון, פתיתי הפרמזן והתרד. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.
4. מקמחים קלות מגש עם נייר אפייה. יוצרים כדורי ניוקי מהתערובת בעזרת שתי כפיות ומניחים על המגש המקומח. מנערים את הניוקי עם הקמח על המגש קלות.
5. מרתיחים סיר גדול עם מים ומלח.
6. להכנת הרוטב: ממיסים את החמאה במחבת ומוסיפים את השום ועלי התרד, מערבבים ומוסיפים את היין הלבן. מצמצמים את היין למשך כדקה-שתיים ומוסיפים את השמנת והמוסקט הטחון, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
7. להשלמת המנה: מבשלים את הניוקי במים הרותחים, עד שהם צפים. מסננים ומעבירים ישירות לרוטב במחבת.
8. מערבבים את הניוקי עם הרוטב, מוסיפים את פתיתי הפרמזן ומגישים מיד.
דרג: