מלבי

מלבי מנצח ופשוט להכנה

מאת: מירב דאבוש

דרג:
מלבי
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 10 כוסות אישיות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 כוסות חלב
  • 1 מיכל שמנת מתוקה מסדרת "השף הלבן"
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס קורנפלור
  • 2 כפות מי ורדים
  • לסירופ:
  • 1 כוס מים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 כפיות מיץ פטל או צבע מאכל אדום

אופן הכנה:

1.  שמים בסיר את החלב, השמנת המתוקה והסוכר. שומרים בצד חצי כוס מהנוזל ואת מה שיש בסיר מרתיחים על אש גבוהה.
2. את חצי הכוס שנותרה מערבבים עם הקורנפלור, עד שאין גושים.
3. כשהתערובת בסיר רותחת, מוסיפים את בלילת הקורנפלור וטורפים בעזרת כף בלי הפסקה. התערובת מסמיכה מיד.
4. כשהתערובת חוזרת לבעבע, מסירים מהאש. מוסיפים את מי הוורדים ומחלקים בין כוסות ההגשה.
5. מצננים במקרר 4 שעות לפחות.

לסירופ: שמים בסיר בינוני את המים והסוכר ומביאים לרתיחה. ליצירת צבע אדום אפשר לשים פטל / צבע מאכל.
מומלץ לפזר מעל מעט קוקוס
דרג: