מלבי תפוז וזעפרן בסירופ תפוזים

מלבי עשיר ומיוחד בניחוח תפוז וזעפרן בבשומת מי זהר

מאת: שי לי ליפא-אנג’ל \

צילום: דניה ויינר \

עיצוב: טליה גון-אסיף

דרג:
מלבי תפוז וזעפרן בסירופ תפוזים
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 750 מ”ל (3 כוסות + 2 כפות) חלב
  • מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה
  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
  • 1 כף ליקר תפוזים
  • קליפה מגוררת דק מתפוז אחד
  • 1 כפית מי זהר (לא תמצית זהר)
  • 1/4 כפית חוטי זעפרן מושרים ב-1/4 כוס חלב חם
  • 70 גרם (7 כפות שטוחות) קורנפלור
  • לסירופ:
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • קליפה מגוררת מתפוז אחד
  • 1/2 כפית מי זהר (לא תמצית זהר)
  • להגשה:
  • פילטים של תפוז ואשכולית אדומה — פלחי פרי ללא קליפה דקה

אופן הכנה:

אופן הכנה:

1. מכינים את הסירופ: מבשלים מיץ תפוזים, סוכר וקליפת תפוז בסיר קטן. מביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים 10 דקות. מסירים מהאש, מוסיפים מי זהר ומערבבים. שומרים במקרר.
2. מכינים את המלבי: יוצקים שמנת ו-480 מ”ל (2 כוסות) חלב לסיר. מוסיפים סוכר, ליקר, קליפת תפוז, מי זהר וזעפרן מושרה בחלב ומבשלים תוך כדי בחישה, עד שהסוכר נמס, לסף רתיחה.
3. מערבבים את החלב הנותר עם קורנפלור בקערית לתערובת חלקה ללא גושים. מוסיפים לסיר, מערבבים מיד ומבשלים עד שהתערובת סמיכה. מסירים מהאש ומסננים דרך מסננת (כדי להימנע מגושים). יוצקים לכוסות זכוכית, מכסים בניילון נצמד ומצננים 4 שעות לפחות במקרר.
4. מגישים: מסדרים את הפילטים על המלבי ויוצקים סירופ.
דרג: