מלבי שמנת עם סירופ ורדים, אגוזים וקוקוס

חוגגים את יום העצמאות עם מתכון לאחד הקינוחים הפופולארים במטבח הישראלי .

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נטלי לוין \

צילום: נטלי לוין \

עיצוב: נטלי לוין

דרג:
מלבי שמנת עם סירופ ורדים, אגוזים וקוקוס
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 6 כוסות אישיות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • למלבי:
  • 250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
  • 150 מ"ל (3/4 כוס פחות 2 כפות) חלב "תנובה"
  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
  • 30 גרם (3 כפות) קורנפלור מומס ב-2 כפות חלב
  • 1/2 כפית תמצית ורדים
  • לסירופ ורדים:
  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
  • 60 מ"ל (1/4 כוס) מים
  • 1/2 כפית תמצית ורדים
  • מעט צבע מאכל אדום
  • לקישוט:
  • קוקוס טחון
  • אגוזים קצוצים

אופן הכנה:

1. שמים שמנת מתוקה, חלב וסוכר בסיר קטן ומביאים לסף רתיחה.
2. בינתיים מעבבים יחד בקערית קטנה קורנפלור וחלב לתערובת אחידה.
3. כשתערובת השמנת רותחת מוסיפים פנימה תוך כדי טריפה נמרצת את תערובת הקורנפלור.
4. מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים את המלבי תוך כדי טריפה עד שהוא מסמיך ורותח.
5. מסירים מהאש ומוסיפים פנימה תמצית ורדים. מערבבים היטב.
6. מחלקים את המלבי בין הכוסות וממלאים כמעט עד שפת הכוס (משאירים קצת מקום לסירופ ולקישוט).
7. מצננים במקרר במשך כ-1-2 שעות או עד שהמלבי קרים לחלוטין.
8. סירופ ורדים: בסיר קטן שמים יחד סוכר ומים ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד כ-1-2 דקות לאחר הרתיחה, עד שכל הסוכר נמס לחלוטין.
9. מסירים מהאש ומוסיפים פנימה תמצית ורדים וצבע מאכל לפי הטעם. מערבבים היטב.
10. מצננים את הסירופ לחלוטין לפני ההגשה.
11. הגשה: מעל כל מלבי שמים 1-2 כפות סירופ ומקשטים באגוזים וקוקוס טחון. מגישים מיד.
דרג: