מלבי קוקוס ורימון עם משקה סויה תנובה

מלבי בגרסת פרווה, קינוח קליל, צונן ומרענן לימי הקיץ

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: אורלי כהן בעלת הבלוג "חיים וטעים"

דרג:
מלבי קוקוס ורימון עם משקה סויה תנובה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס (לא נוזל קוקוס)
  • 400 מ"ל מים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3 כפות מחוקות קורנפלור
  • 1/3 כוס משקה סויה תנובה - בטעם וניל
  • להגשה:
  • סירופ מי ורדים
  • גרגרי רימון
  • פתיתי קוקוס
  • אגוזים קצוצים

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מכניסים לסיר גדול קרם קוקוס, מים (את כמות המים ניתן  למדוד באמצעות הפחית בה היה קרם הקוקוס), סוכר ווניל ומביאים לרתיחה.
2. ממיסים בקערית קטנה את הקורנפלור בתוך משקה הסויה עד שאין גושים.
3. מוזגים כמות של מצקת אחת מתערובת קרם הקוקוס הרותחת לתוך תמיסת הקורנפלור ומערבבים.
4. יוצקים את כל תמיסת הקורנפלור לתוך הסיר, תוך כדי בחישה נמרצת (למניעת גושים, רצוי לעשות זאת בעזרת מטרפה).
5. מבשלים על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב, עד שהתערובת מסמיכה ומבעבעת.
6. מסירים את הסיר מהכיריים ויוצקים את המלבי החם לקעריות אישיות או גביעים.
7. מצננים לטמפרטורת החדר ואז מכניסים למקרר, להמשך להתייצבות, למשך הלילה (או לפחות ל-6 שעות).

להגשה:
1. מוציאים את הקעריות מהמקרר, מוזגים מעל המלבי מהסירופ, מעטרים בגרגרי רימון ומעט אגוזים קצוצים.
לחילופין, ניתן להפוך את המלבי ע״ג צלחת הגשה, עליה מזגנו מהסירופ ולעטר בגרגרי רימון וקוקוס.
 
הערה: לחובבי מלבי במרקם קשיח ניתן הוסיף 1/2 כף קורנפלור כך שיהיו 3 וחצי כפות סה"כ.
דרג: