מלבי

הקינוח המוכר והאהוב במתכון ביתי פשוט עם שידרוג בתוספת פיסטוק וחלבה

מאת: חן גלי

דרג:
מלבי
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • כוס פטל/ פסיפלורה/ תותים מרוסקים בבלנדר (אפשר מהקפאה)
  • פיסטוק חלבי
  • שיערות חלבה
  • 3 כוסות חלב
  • 2 כפות מי ורדים
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה
  • 80 גרם קורנפלור
  • 120 גרם סוכר

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
  • מערבבים וממיסים את הקורנפלור עם מעט חלב קר ומי ורדים.
  • מבשלים את שאר החלב, השמנת והסוכר על אש נמוכה ותוך כדי בחישה במטרפה ידנית עד לסף רתיחה.
  • כשהתערובת מתחילה לרתוח מכניסים את תערובת הקורנפלור שהכנו קודם וממשיכים לבחוש כל הזמן עד לקבלת מרקם סמיך.
  • מסירים מהאש ובזריזות מחלקיםלמנות אישיות. המלבי נוטה להתקשות במהירות ולכן חשוב למהר בשלב זה.
  • מכסים את כל המנות בניילון נצמד ושומרים במקרר כ-4 שעות לפחות.
  • לפני ההגשה מפזרים מעט פטל מרוסק/ פסיפלורה/ תותים מרוסקים - המיץ מהפירות מוסיף ייחודיות למנה.
  • מוסיפים מעט שברי פיסטוק ושערות חלבה.


  • דרג: