מלאווח עיזים וקישוא קלוי

מלאווח עיזים וקישוא קלוי. מתכוני נשנושים קלים למנות ראשונות או כחטיפים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מלאווח עיזים וקישוא קלוי
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 5 דקות

כמות מנות: 2 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • קישוא בינוני חתוך לאצבעות עבות
  • שמן זית
  • 2 יחידות מלאווח קפוא
  • 4 עגבניות מיובשות
  • חצי שן שום קטנה
  • פלפל שחור גרוס
  • עלי טימין
  • 2 זיתים שחורים
  • 2 חופנים של פתיתי עמק מסדרת השף הלבן של תנובה
  • 100 גרם גבינת פרומעז של תנובה
  • 10 עלי בזיליקום טרי חתוכים גס
  • חצי עגבניה בינונית פרוסה דק
  • חלמון ביצה
  • 2 עגבניות גדולות אדומות מעט רכות
  • מלח
  • צרור עלי מרווה מיובשת.

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות
2. מחממים מחבת פסים כבדה ומורחים מעט שמן זית. מניחים את אצבעות הקישוא וצולים כדקה מכל צד.
3. מכינים ממרח עגבניות מיובשות:
במעבד מזון טוחנים את העגבניות המיובשות עם 5 כפות שמן זית, שום, קורט פלפל שחור גרוס,
חצי כפית עלי טימין טרי ו2 זיתים שחורים .
מרקם הממרח צריך להיות לח .
4. על תבנית תנור מניחים נייר פרגמנט.
5. מניחים 2 מלאווחים על נייר הפרגמנט ואופים כ-3 דקות, משחררים בעדינות מהנייר ומצננים.
6. מורחים ממרח עגבניות על כל מלאווח.
7. מעל חצי אחד של המלאווחים מפזרים גבינת עמק מגורדת ומעל 4 פרוסות של גבינת העיזים, מעל מניחים 4 אצבעות קישוא ומפזרים כמות של 3 עלי בזיליקום על כל חצי מלאווח.
8. מפזרים בצורה אחידה את פרוסות העגבניה ויוצקים מעל מעט שמן זית.
9. מקפלים את הצד הריק של המלאווח מעל החצי המלא ומהדקים קלות.
10. מוציאים 2 פסים דקים משולי המלאווח ומניחים בצורת איקס מעל כעיטור המאפה .
11. מברישים חלמון ביצה מעל כל הבצק.
12. במטחנת מקל או במעבד מזון טוחנים 2 עגבניות בשלות בליווי 3 עלי בזיליקום וקורט מלח.
אופים את המלאווח כ8-12 דקות (לפי סוג התנור) לצבע זהוב חום.

להגשה:
יוצקים על צלחת ההגשה מרסק העגבניות ומעל מניחים את המלאווח חצוי ברוחב אלכסוני.
בצד המנה מניחים צרור של עלי מרווה מיובשים.
מגישים חם מאוד.

טיפ:
לאוהבי החריף מומלץ להוסיף כמה טיפות של טבסקו להשלמת טעם המנה.
 
דרג: