מלאווח במילוי לצ'ו טונה

כשהאוכל התימני יוצא לדואט עם הגורמה האיטלקי

מאת: לאה רינד

דרג:
מלאווח במילוי לצ'ו טונה
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 6 מנות תבנית פאי בקוטר 22ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • חבילת מלאווח
  • קופסת טונה
  • שמן / שמן זית
  • 2 בצל
  • 2 עגבניות
  • זיתים - לבחירה
  • פטריות - לפי הטעם
  • מלח לפי הטעם
  • מעט פלפל שחור
  • מעט כמון
  • לאפיה
  • 1 ביצה טרופה
  • שומשום לפיזור

אופן הכנה:

1.מפשירים מעט את המלאווח עד למצב שניתן לחתוך אותו ולקפל אותו, אך שלא יהיה רך מידי כדי שלא ידבק.
2.בינתים מכינים את המילוי:
3.חותכים את הבצל והעגבניות לריבועים קטנים.
4. משמנים מחבת ומטגנים את הבצל. כאשר הוא זהוב מוסיפים את העגבניות תוך כדי ערבוב מידי פעם. הטיגון נעשה על אש נמוכה כדי שהלצ'ו יוכל להיטגן הרבה ולהתרכך מבלי להישרף.
5.לאחר כמה דקות מוסיפים את הזיתים והפטריות ושוב - תוך כדי ערבוב מתמיד מידי פעם.
6.מתבלים במלח, פלפל וכמון - ומשפרים לפי הטעם.
כאשר העגבניות רכות והלצ'ו ערב לחיך- הוא מוכן. מכבים את האש ומקררים

7.כעת ממלאים את המלאווח:מניחים כמה כפות מהלצ'ו בצד אחד של המלאווח (לא הרבה מידי שלא יגלוש באפיה / בטיגון).
8.סוגרים את המלאווח לחצי, כך שמתקבלת צורה של חצי עיגול, ומהדקים היטב בצדדים.
9.לטיגון: טגנו במחבת משומן משני הכיוונים עד להשחמה.
10.לאפיה: מרחו מהביצה הטרופה מעט על המלאווח מצידו העליון ופזרו שומשום. שימו בתבנית משומנת או עם ניר אפיה, ואפו על חום 180 מעלות עד שהמלאווח מוכן.

 

דרג: