מלאווח אנטיפסטי מוקרם

מלאווח עם ירקות והקרמה

מאת: אולגה אלימלך

דרג:
מלאווח אנטיפסטי מוקרם
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 2 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 עיגולי מלאווח של "מעדנות"
  • 1 בטטה קטנה קלופה
  • 2 קישואים בינוניים
  • 1 פלפל אדום בינוני
  • 1/4 חציל
  • 1 מקל כרישה קטן
  • 1/2 בצל אדום
  • 1 עגבניה בשלה
  • 3 כפות שמן זית
  • ענף טימין טרי
  • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • חמאת תנובה
  • פתיתי גבינת עמק מסדרת השף הלבן
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • לרוטב
  • 3 עגבניות בשלות לרוטב
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • סחוג ירוק

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. חותכים את הירקות לקוביות בינוניות ומערבבים בקערה גדולה עם 2 קורט מלח גס, קורט פלפל שחור גרוס, שמן זית, צ'ילי מתוק ועלים קצוצים מענף תימין אחד.
2. מחממים את התנור ל180 מעלות.
3. מניחים את הירקות בשכבה אחת בתבנית וצולים למשך 25 דקות עד לריכוך קל והשחמה.
4. מצננים.
5. מפשירים מעט את בצק המלאווח בתוך הניילון ומחוץ למקרר למשך 5 דקות, כדי שיהיה נוח יותר לעיבוד.
6. חותכים עם סכין 2 רצועות דקות מקצה כל מלאווח שישמשו אותנו לעיטור.
7. מעבירים את המלאווח מהניילון לתבנית עם נייר אפייה.
8. על חצי מהמלאווח מניחים שכבה כפולה של הירקות, מעל הירקות מפזרים בנדיבות פתיתי גבינת עמק.
9. מרימים את הצד הריק של המלוואח ומקפלים מעל הירקות, מהדקים קלות.
10. מניחים מעל המלאווח המקופל את שתי רצועות הבצק כעיטור בצורת איקס .
11. מכינים את הרוטב, מרסקים את העגבניות ומתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.
12. מחממים את התנור ל160 מעלות
13. מעבירים את המלאווח לתנור לאפייה למשך 12-15 דקות –המלאווח יתפח ויקבל צבע שחום.
14. מיד עם הוצאת המלאווח מהתנור החם להגשה מורחים מעט חמאת תנובה מעל ומגישים מיד בליווי הרסק והסחוג הירוק.

דרג: