מלאווח אנטיפסטי מוקרם

מאפה בצק עלים עם ירקות בתנור ברוטב עגבניות

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מלאווח אנטיפסטי מוקרם
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 2 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 עיגולי מלאווח של "מעדנות"
  • 1 בטטה קטנה קלופה
  • 2 קישואים בינוניים
  • 1 פלפל אדום בינוני
  • 1/4 חציל
  • 1 מקל כרישה קטן
  • 1/2 בצל אדום
  • 1 עגבניה בשלה
  • 3 כפות שמן זית
  • ענף תימין טרי
  • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • חמאת תנובה
  • פתיתי גבינת עמק מסדרת ״השף הלבן״
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • לרוטב:
  • 3 עגבניות בשלות לרוטב
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • סחוג ירוק (לא חובה)

אופן הכנה:

1. חותכים את הירקות לקוביות בינוניות ומערבבים בקערה גדולה עם קורט מלח גס, קורט פלפל שחור גרוס, שמן זית, צ'ילי מתוק, ועלים קצוצים מענף תימין אחד.
2. מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
3. מניחים את הירקות בשכבה אחת בתבנית וצולים למשך 25 דקות עד לריכוך קל והשחמה.
4. מצננים.
5. מפשירים מעט את בצק המלאווח בתוך הניילון ומחוץ למקרר למשך 5 דקות , כדי שיהיה נוח יותר לעיבוד.
6. חותכים עם סכין 2 רצועות דקות מקצה כל מלווח שישמשו אותנו לעיטור.
7. מעבירים את המלווח מהניילון לתבנית עם נייר אפייה. על חצי מהמלווח מניחים שכבה כפולה של הירקות. מעל הירקות מפזרים בנדיבות פתיתי גבינת עמק.
8. מרימים את הצד הריק של המלווח ומקפלים מעל הירקות. מהדקים קלות.
9. מניחים מעל המלאווח המקופל את שתי רצועות הבצק כעיטור בצורת איקס.
10. מכינים את הרוטב: מרסקים את העגבניות ומתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.
11. מחממים את התנור ל- 160 מעלות.
12. מעבירים את המלווח לתנור לאפייה למשך 12-15 דקות עד שהמלווח מתנפח ומקבל צבע שחום.
13. מיד עם הוצאת המלווח מהתנור החם מורחים מעט חמאת תנובה מעל ומגישים מיד בליווי הרסק והסחוג הירוק.
דרג: