מיני שקיות פילאס במילוי חצילים וגבינה מלוחה

מתכון קלאסי למעדן מלוח לימי הולדת ולאירועים משפחתיים,מנה ראשונה מאתגרת בארוחת ערב חלבית

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מיני שקיות פילאס במילוי חצילים וגבינה מלוחה
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 40 תבניות פאי אישיות בקוטר 10 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חבילה (600 גרם) בצק פילאס תורכי מופשר לפי ההוראות על האריזה
  • 3 חצילים
  • ¼ כוס שמן זית
  • 1 חבילה גבינה מלוחה פיראוס 'תנובה'
  • צרור פטרוזיליה טרייה, קצוצה דק
  • ביצה טרופה, להברשה

אופן הכנה:

1.מחממים את התנור לחום גבוה (180 צ.).
2.חותכים את החצילים לקוביות בגודל 0.5*0.5 ס"מ, מפזרים כפית מלח ומניחים כ 5 דקות.
3.מעבירים לתבנית אפייה מרובעת ומברישים מעל בשמן זית. אופים כ 15 דקות או עד שהחצילים מזהיבים לגמרי.
4.מוציאים מהתנור ומצננים מעט.
5.חותכים את עלי הפטרוזיליה לפרוסות דקות ומפוררים את הגבינה המלוחה.
6.מערבבים יחד את החצילים והגבינה ולבסוף את עלי הפטרוזיליה הטריים.
7.מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה ופורשים את הבצק על משטח מקומח וחותכים לריבועים בגודל 5*5 ס"מ.
8.במרכז ריבוע מניחים כף מהמילוי,צוררים לשקית,מהדקים ומניחים בתבנית וכך את כל ריבועי הבצק.
9.מברישים את השקיות בביצה ואופים כ 15 דקות עד להזהבה. מגישים חם.
דרג: